четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Хотели в Пампорово има за всеки портфейл

Пампорово не прави изключение от другите български морски и зимни курорти. И той се застрои през последните десетилетия, за да може да поеме големия поток от туристи и желаещи се спускат по снежните писти. 

До старите хотели Перелик и Мургавец се „строиха” много нови и красиви хотели. Хотели в Пампорово има с две до пет звезди.

на почивка в Пампорово
Тук се намира и единствения петзвезден планински комплекс. Това е Хотел Орловец-Пампорово. Той е един от последно построените хотели в Пампорово. Намира се в центъра на комплекса точно срещу Хотел Перелик. Хотелът е обзаведен с невероятен вкус и комфорт. Тук с огромно удоволствие ще се приберете след дългия и изморителен ден, прекаран навън по покритите с бял сняг писти. Проблемът с паркирането, който е доста сериозен в Пампорово, за вас не се отнася, за гостите на хотела има безплатен открит и закрит паркинг. 

За тези, които не притежават оборудване за ски, могат да наемат от ски гардероба на хотела и то съвсем безплатно. Закритият басейн на хотела дава възможност на тези, които предпочитат водните пред зимните спортове, да се позабавляват и поплуват в чистия и добре поддържан басейн. 

Много са и допълнителните услуги, от които могат да се възползват всички отседнали в Хотел Пампорово: билярдна зала, модерно оборудван спортен център, фризьорски салон, търговски център. 

Всичко тук е на ниво, първокласна обстановка, уютна атмосфера, първокласно 24 часово обслужване и  изключителен комфорт.

Друг от хотелите в Пампорово, добил популярност е Гранд Хотела Манастира. Разположен под една от ски пистите, хотелския комплекс има северно и източно изложение. Две от сградите на комплекса са свързани с топла връзка, минаваща под земята. 

Всеки от апартаментите предлага на своите обитатели изглед и можете да се любувате на прекрасните гори в местността. Хотелът не е и далеч от центъра на Пампорово, на около 600 метра, но за сметка на това е само на 50 метра от лифтовете и на самата писта.

Тук в Гранд Хотел Манастира нищо няма да ви липсва, Хотелът разполага със закрит басейн. Паркинг, безжичен интернет, ски гардероб и голяма търговска площ. Гостите на хотела, а и всички посетители в Пампорово могат да посетят параклиса, намиращ се в комплекса.

Гранд Хотел Мургавец е 4 звезден хотел, който приемаше туристи и скиори още през далечните дни на социализма. И днес хотелът приема гости през цялата година. Ако сте забравили да ви припомня, че Хотел Мургавец е в самия център на Пампорово, на 150 метра от автогарата. Басейн, ски училище, паркинг, детски кът, заведения и не на последно място по атрактивност е панорамната сладкарница на хотела. Препоръчвам я на всички посетители в Пампорово. Невероятно приятно е докато си пиеш кафето, пред теб да се простират красотите на планината, без значение дали са обагрени в зелено или бяло.

За удобство на гостите на Хотел Мургавец се предлагат и допълнителни екстри: магазини за сувенири, козметика и дрехи, обменно бюро, електронни игри, фризьорски салон, пране, гладене и разбира се рум сървис.

Продължава да работи и обновения хотел Перелик.

За много българи от по-старото поколение Снежанка, хижа Студенец, Перелик и Мургавец са символите на Пампорово. Чудесно е, че са обновени и работят като са достойна конкуренция на новопостроените хотели в Пампорово